Møte 15.11.2015, Lier

 Møte i Avlsrådet, Lier 15/11-15

 
Tilstede: Ole Lund, Anne Margrethe Tangen og Lena Halvorsen.
 
·         Anbefalte paringer:
-          Lite forespørsler siste tiden. Regner med det vil dra seg til på nyåret, da mange tispeeiere velger å pare etter jaktsesongen.
-          Veldig opp og ned med tanke på oppfølging fra oppdretter ang. antall valper, kjønnsfordeling og fødselsdato. Ofte må Avlsrådet stå for å innhente informasjonen, isteden for at oppdretter selv tar kontakt. Dette fører til mye ekstra arbeid, og at info ofte kommer sent ut på nett.
 
·         Jaktprøver:
-          Avlsrådet anbefaler alle å starte på jaktprøve. Mange flotte hunder blir ikke startet på prøve, og blir derfor ikke promotert videre i avl. Det er derfor et sterkt ønske fra Avlsrådet at lokale ringer fortsetter å fokusere på rekrutteringsarbeid, slik at flere hunder kan meldes på prøve og komme frem i lyset.
 
·         Hannhundlisten:
-          Det etterlyses søknader til Hannhundlisten. Man ønsker flere hunder inn på listen, og oppfordrer derfor hannhundeiere med aktuelle hunder til å sende inn søknad.
-          Det vil også fremover bli et krav om at ALLE prøve-/utstillingsresultater skal rapporteres. Dvs at også 0.premie på jaktprøve, 0.premie og KIP på utstilling skal noteres på hannhundens skjema. Dette for at tispeeier/valpekjøper skal få all info på ett sted, ikke bare det som ansees som positivt. Dette er hannhundeiers ansvar å rette opp i og overholde. Det skal rettes opp i snarest, og man vil sette en endelig frist når dato for årsmøtet er satt.
 
·         Lungeødem:
-          Kartleggingsarbeidet jobbes fortsatt aktivt med, og flere innrapporteringer er kommet. Det vil etter hvert komme mer info ut på nettsiden.
 
 
 

 

- Lena L.Halvorsen -
 
Antall besøkende: 6950088 - Online: 37 - Sist oppdatert: 22.07.2023 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Aeston
Hjem