Ønsker fra Avlsrådet

05.02.2016
Ønsker fra Avlsrådet

 Vi er godt igang med 2016, og henvendelser angående paringer og valper. 

I den forbindelse har Avlsråd for Drever noen ønsker: 

 

  • Oppdrettere bes om å sjekke at kontaktinformasjon er riktig. Det anbefales å skrive både tlf, mail og adresse slik at aktuelle valpekjøpere kan se hvor i landet oppdretter holder til, og lett kan ta kontakt ved spørsmål.
  • Oppdrettere må også melde ifra om paringsdato, fødselsdato, antall valper og kjønnsfordeling så snart det er klart. 
  • Avlsrådet anbefaler alle å starte på jaktprøve. Mange flotte hunder blir ikke startet på prøve, og blir derfor ikke promotert videre i avl. Det er derfor et sterkt ønske fra Avlsrådet at lokale ringer fortsetter å fokusere på rekrutteringsarbeid, slik at flere hunder kan meldes på prøve og komme frem i lyset.
  • Det etterlyses flere søknader til Hannhundlisten. Man ønsker flere hunder inn på listen, og oppfordrer derfor hannhundeiere med aktuelle hunder til å sende inn søknad. Krav om kvalifikasjoner sees under fanen "Avlsråd". 
  • Innrapportering av lungeødem. Det ønskes at alle som har/har hatt hund med diagnostisert lungeødem tar kontakt med Avlsrådet. 

 

Ellers anbefales det å ta en tur innom Avlsrådet sin fane øverst på nettsiden. Her finner du bl.a referat fra møter, oppdaterte paringslister, info angående lungeødem (mer kommer), osv. I tillegg kan man lese om Rasespesifike Avlsstrategier (RAS), retningslinjer og kriterier for avl. 

Ta gjerne kontakt med Avlsrådet for en hyggelig dreverprat!

Mvh Avlsråd for Drever.

                                    

 
Andre aktuelle saker
 
Antall besøkende: 7192483 - Online: 77 - Sist oppdatert: 17.02.2024 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Aeston
Hjem