Har kan hver enkelt ring holde kontakten. Vis kun innlegg fra
Skriv i gjesteboka:
Pga. problemer med "søppel" i gjesteboken har vi lagt inn kodesperr. For å legge inn må du nå legge inn koden som står under.
http://
 Dreverring: Kode:  
 
24. November skreiv Ronny Web (Hedmark/Oppland)
Da er dataen min tilbake fra reprasjon så da er det bare å sende stoff,bilder osv dere vil ha inn på drever.no
 
22. November skreiv jørn-inge (Vestfold/Buskerud)
Ser at det er mange meninger omkring NM. Det er bra! men regler kan ikke endres hvert år. For kun noen få år tilbake var kun 12 hunder meldt til NM. 10 stk. startet ! I årene som har fulgt etter dette har antallet påmeldte variert mellom 25 og 35. Mange av reservene har fått starte, så det er et fåtall av de som har vært anmeldt som ikke har fått starte. Uansett hva vi velger må det bli noen som ikke får start. Hvis vi skal endre nåværende regeler bør alle kjenne sin besøkelsestid og anmelde til NM. Hvis det blir mange anmeldte vil behovet for kval.prøver melde seg automatisk. Min mening om dette er at problemet ikke er så stort som det blir fremstilt her!
 
22. November skreiv inge (Østlandet)
Må si meg enig i mye av det Rune skriver i sitt første innlegg. Nå har jeg selv deltatt på et noen prøver og jeg stiller meg selv en del spørsmål.
For et første vil jeg spørre om 90 min los innenfor hørehold er det optimale. Jeg trur det var det med de hjelpemidlene man hadde da regelverket ble laget. Uten peilere som vi har i dag er det klart at en hund måtte jage vesentlig lenger for å få registrert 90 min. Slik det er nå så springer vi rundt og får med oss det aller meste. På denne måten er det lettere å få en god premiering nå. Jeg stiller også spørsmål om vi ønsker hunder som legger av etter 2 timer?! Min mening er nei! Jeg skjønner at folk som jakter i områder med mye vilt mener dette, men personlig er jeg glad for at bikkja jager både 4, 5 og 6 timer. For jeg vet at dyra snur før eller siden. Og jag vet at sannsynligheten er liten for at bikkja tar ut et nytt dyr om den kommer tilbake. Det er nemlig ikke så mange dyr igjen på terrenget. Dette var også grunnen til at jeg kjøpte meg drever!!! Var rett og slett drittlei dascher som kom tilbake alt for tidlig!! Skal aldri ha slik bikkje igjen!
Målet mitt er å få en champion. Helt klart. Dette er ikke lett og det skal det heller ikke være. Fordelen med et så ”defensivt” mål er at jeg har god tid når jeg er på prøve. La bikkja ta ut og jage og bruk dagen for å få de minuttene den trenger. Det går ofte bra. Synes det er langt hyggeligere å fyre bål, lage mat og prate med dommer og kjentmann enn å springe rundt. For det kan bikkja gjøre!
Vil uansett presisere at jeg har stor respekt for de som ønsker det annerledes enn meg. Har heller ikke problemer med å se at det er moro med ei bikkje som hevder seg i konkurranser. Men det er ikke en slik hund jeg vil ha. Og heldigvis er det jaktlyst i bøtter og spann i en liten dreverkropp.
Skitt jakt alle mann!
 
22. November skreiv Rune
Samtidig kan en jo lure litt på hva NM er! Er det de beste hundene i landet som er der?Svaret er vel egentlig gitt,noen av de beste er helt klart der,men samtidig er hunder som år etter år deltar og som ikke klarer å hevde seg og det er utelukket for de er rett og slett ikke gode nok.Hvorfor skal disse stjele plassen til yngre hunder som er bedre?Er det ikke NM,altså de beste hundene i Norge som skal være her!En NM titell burde vel være en høythengende tittel,kan ikke se at det er noe mer høythengede en en vanlig småhundprøve,du kan egentlig møte bedre hunder der.Nei jeg tror det er på tide og endre litt av reglverket rundt småhunder,men samtidig er det jo som å banne i kirka med å skrive dette,for jeg tror mange markante skikkelser i drevernorge er vel konservative for å prøve noe nytt.
 
21. November skreiv anders (Sørlandet)
Der har du sakens kjerne Rune. Skjønner godt folk som vil hevde seg i nm gjør som de gjør. Selfølgelig er det bra hunder som jager 3 første rådyr på en dag. Jeg er ikke dumm heller. Men er det de egenskapene som vi vill vektlegge eller er det evnen til å legge av på dyr etter rimelig tid og oppsøke hundefører som vi vil vektlegge. Det er regelverket som gjør at skal du hevde deg så må du ha en hund som henger på. Så jeg liker ikke regelverket men skjønner at folk gjør som de gjør. Det må du for å hevde deg.
 
21. November skreiv Rune
MeldingDet virker som at det er fler og fler som kvier seg med å dømme småhund,og om du tar en 1p hare eller rå,så er det ingen ting.Bikkja er ikke bra før du kjører 3 ganger 1pr. Hvem er det egentlig vi dømmer? er det bikkja eller eieren.Kan man forvente alle er intresert i å løpe hele dagen for å få bedømt 3 rådyrloser,og kan vi forvente at alle er i form til det!Du er avhengi av en sprek dommer som er villig til å følge opp,selvfølgelig kan du ha 3 loser som bukter bra,men i mange tilfeller er det avgjørende å ta beina og noen tar til og med bilen fatt.En sak til er at rundt om i landet vårt er det ikke like mye vilt og det vil jo si at mange ikke har muligheten til flere premiloser,hvis en ser på mange av topphundene,så er det nettopp i viltrike marker de går om og om igjen på prøve. Så klart er dette bra hunder ingen tvil om det,men spørsmålet er vel heller er det riktig bedømelse vi bruker? Er det hunden,terenget eller er det hundeieren som blir bedømt?Det står nå en gang det i dommerhåndboken at en jaktprøve skal være så lik en vanlig jaktdag som mulig,å er en vanlig jaktdag egentlig slik? Regner med det helt sikkert vil komme krasse innlegg på dette,å innlegget er ikke rettet mot noen spesielle,ser bare at utviklinga i småhundmiljøet og vurderingen om hvor god hunden er går i denne rettning.Jeg er helt sikker på det står mang en god småhund rundt i landet som ikke står noe tilbake for de hundene vi i dag tiljubler for enestående prestasjoner på tette rådyrtereng sør og øst i landet.
 
21. November skreiv knut david bakke (Telemark)
Hvis man tenker litt sikkerhet for hundene så burde det heller hvert påbudt med gps på hunder på jaktprøve.Hvorfor skal hunder som har påhenglihet straffes. Husk at det er losdyret som bestemmer hvor losen går.
Jeg mener at hunden skal dømmes ut fra det den gjør,gps peileren gjør mulighetene for dommeren å høre mer av losen og få en mer riktig dømming mener jeg.
 
19. November skreiv Kjetil (Sørlandet)
Lykke til alle som skal stille på Evjeprøven imorgen og lørdag. Virker som det var meget bra deltakelse !
 
18. November skreiv jan magne galdal (Sørlandet)
Et meget intressant punkt det med peiling NM rådyr.Der mener jeg at GPS bør totalforbyes under prøven,man kan ikke som dommer løpe etter en hund som ikke legger av at dyret før eller siden tar på langtur.Men kommer ikke hunden tilbake til eier etter rimelighetens tid,er det en hund man ikke bør premiere.Det er da jakt i jaktterrenget der du er du skal drive rådyrjakta, ikke 4 km ute av terrenget.Har du drevet me hund og rådyrjakt vet du at det gjelder å opptre rolig i losen,og du skal kun gi los for det du hører.Eller hva?
 
18. November skreiv Rune Hedegart (Vestfold/Buskerud)
Det viktigste først: Til deg som har en 6 mnd unghund som jager rådyr i 1,5 timer. Prøv å brems den, for faren er stor for at den jager 6-8 t når den blir 5 år! Tren lydighet og kontakt, prøv å trene på hare, da har en mer kontroll og bedre mulighet for kontakt med hunden i losen.

Så NM: Det engasjerer som alltid! Eldre foran yngre hunder kom inn etter at noen ikke fikk være med med hunder på 5-6 år. De hadde vel hatt sjansen da de var yngre, på lik linje med de som er unge nå og ikke kommer med får sjansen når de blir eldre. Vi kan ikke justere reglene etter hvem som har gamle og unge hudner.

DM er kun aktuelt i de mest "tettbehundede" områdene. Mange DM ville bli nokså tynt befolket år om annet!

Tilfeldigheter med terreng vil alltid være tilstede. Med dagens regler om ubegrenset antall tellende loser pr dag øker sjansespillet. Får du et terreng med f.eks. kun 1 hare og 1 rev har du ikke sjanse. Hunden kan gå topp på dem, men det er ikke nok. Jeg mener at prøvedagens to beste loser bør gi NM-poeng og dermed telle sammen med egenskapspoengene.

Hovedproblemet med dagens NM, knytta særlig til rådyr, er likevel at det fort blir "NM i peiling og bilkjøring"! Men hvordan komme ut av det uføret?
 
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Neste
 
Antall besøkende: 7192854 - Online: 91 - Sist oppdatert: 17.02.2024 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Aeston
Hjem