Har kan hver enkelt ring holde kontakten. Vis kun innlegg fra
Skriv i gjesteboka:
Pga. problemer med "søppel" i gjesteboken har vi lagt inn kodesperr. For å legge inn må du nå legge inn koden som står under.
http://
 Dreverring: Kode:  
 
11. Desember skreiv kjetil bakke (Telemark)
MeldingHei geir jeg skal prøve og forklare litt kortfattet om det men for og sette deg skikkelig inn i det så må du nokk en tur på bibelotket og låne deg noen bøker for å få skikkelig innsikt .
vitringen den lukten so viltet setter i gjenn og hunden følger varierer velding med tempratur og fuktighet barmark gammel og ny snø .en liten endring i temperaturern kan føre til at vitringen blir mye bedre dette kan ofte opleves i løpet av en jakt dag .løsen kan gå hakkete og dårlig på morran men så stiger tempraturen og hunden gir mye bedre på .det kan også skje ved at tempraturen faller på etter midagen og luft fuktigheten øker og tempraturen faller .og vitringen blir bedre og da som regel losen tar seg opp også .Tør gammal snø med kaldt vær vil ofte gi dårlig vitring og det vil da ofte være vanskelig for hunden og få kontroll enkelte hunder vil da fte støyte mye i fort jage om osv dette blir ofte kaldt støyte føre.men det kan også skje om det er veldig god fot for en ung hund at de blir over iverige og støyter mye .
tempraturen i bakken kontra luften har også mye og si om bakken er et par grader kaldere en lufttempraturen så vil öfte lukten holde seg bra og en får bra vitring fersk snø med rett tempratur kan også gi veldig godt føre .
så ikke fortvil om unghunden ikke er lik vær dag føret er forskjellig og en hund trenger tid på og lære det.
Så konklusjonen er hundens evne og mulighet til og drive vilt endrer seg masse ut i fra terenget føre og tempraturern i skogen mvh
kjetil bakke
 
11. Desember skreiv Lena Halvorsen (Telemark)
Geir; Som Øyvind også skrev så er jaktidioter en veldig kjent betegnelse på bikkjer som jager i mange timer i strekk, og som ikke gir seg før de er helt tomme...
En annen ting er at jeg i mitt innlegg ikke har nevnt ett ord om lungeødem eller om beinvinkling i fronten, selv om du påstår at du "siteter" meg på dette. Jeg vil uansett si at jeg stoler mer på kyndige vetrinærer i norgens land, enn på en og annens egen oppfattning av saken. Uansett så er man ved for hard og intens bruk i tidlig alder, mer utsatt for skader på brusk/ledd og indre organer. Det er temmelig logisk. Det kan man jo bare se på de unge idrettsutøverne i f.eks kina/russland, hvor barn fra 5års alderen bli presset hardt og ekstremt for å nå elitenivå. De er best der og da, men presterer kun i korte perioder. Samme prinsipp gjelder dessverre i mange tilfeller i hundeverden. Virker også som du tolker meg mot at hunden ikke skal slippes før den er året, dette er IKKE realitet, og heller noe jeg ALDRI har anbefalt... Det er da forskjell på å fise og å drite i buksa... eller?!...
 
11. Desember skreiv geir martinsen (Telemark)
ØYVIND.Idag skjedde det noe positivt med kirre valpen 6,5 mnd.Vi var ute og gikk tur opp til noen jegere som var ute og jaktet,vi krysset flere rådyr spor som var noen timer gamle mest sansynlig.Han har sluttet å støyte på spor i snøen som ikke var helt ferske etter bare noen få turer på snøen.Nå var han slik han var på øya når det var harefot på barmark dette liker jeg.Tror han lerer fort.Øya er ikke 200 m2 men 200 mål.
 
11. Desember skreiv geir martinsen (Telemark)
Takk for et svar jeg var ute etter Øyvind.Vil likevel sitere henne på dette med knokler og ledd,for ikke og snakke om bsn vinkler.Lar hundene lope fritt og få utfolde seg på myke underlag iskogen fra de er små, etter hvert går det over til korte lette joggeturer hvor det er viktig at hundeneløper i trav og ikke galopp.Vinterstid er det altid skigåing med hundene,dette er så mye bedre en alle de drevrene som ikke klarer og gå på plass men sliter og drar seg skakke i halsbåndet.Har selv lånt drever og jakte med som er både feite og har elendige poter på grunn av at de har for mange hunder....Nei etter min mening skal en hund og dens eier holdes iform hele året. lar man ikke hunden få utvikle muskler og sener gradvis med lek og morro kan det fort opstå skader.Dette med ben vinkler osv har vi diskutert før så det har vi dokumentert fra flere vetrinærer og tar det en annen gang.
 
11. Desember skreiv Øyvind Hårstadhaugen (Østlandet)
Geir; når Lena prater om jaktidioter, så er det prat om bikkjer - ikke jegerstanden! Det var et generelt, godt og velment råd.

Med fare for å bli utsatt for en lignende useriøs æreskjelling prøver jeg meg likevel;
På snø bruker mange bikkjer øynene mer enn nesa, med de konsekvenser at de snaltrer på gamle spor. Det har lite med vitring å gjøre. Best vitringsforhold er det vel omkring 0 grader med overskya og litt rå luft.
Jeg har hatt en som "jaga" like godt på 2-3 dager gamle spor som på rykende ferske.
Du kan evt prøve han i mørke, for å se om han er likedan da (blir litt verre å bruke øyne, selv om de nok ser det meste). Alternativet er å parkere, for å bremse iveren litt.
 
11. Desember skreiv geir martinsen (Telemark)
Lena ,uprofesjonelt å kalle unge ivrige jegere for idioter og alt for stor jakt lyst... Det finnes ingen dokumentasjon på hvorfor noen hunder utvikler det vi kaller jakt ødem,lungeødem er noe annet men svært likt.Det som er helt sikkert er at hunder med stor jakt lyst og veldig ofte fra samme linje og som regel flere fra samme kull utvikkler det.Detkan være hunder fra samme kull som er solgt til både sverige og norge og for helt forskjellig injaging som utvikler dette.Det er alt for mange som mener noe og trur noe jeg velger og tro på det vetrinærene dokumenterer.Du får komme med noe som er dokumentert for det har du sikkert siden du har jobbet med det,det her lurt.Hvis du leser i den svenske årboken så ser du at det er registrert et økende antall jakt ødem.Vi har nå registrert flere linjermed reg nr som fikk valper ifjor og som tidligere har hatt ødem i linjene sine for og se om noen av disse vlpene vil utvikle det.Di fleste av disse kjøperne er jegere i førti og femti åra.En av disse valpene har alerede blitt syke,jeg vet desuten at ingen av disse er blitt brukt fø ca et års alderen.Har selv holdt på med toppidrett på både boksing alagsnivå,så jeg velger å tro at for å utvikle et stert hjrte og gode lunger trenger vi å vere i aktivitet og trening fra vi er ganske små.DEN SOM IKKE HAR PRØVD Å SLIPPE HUNDEN LØS I SKOGEN NOEN GANGER VED FEM SEKS ELLER SYV MN ALDER ER UTRULIG DISIPLINERT.Gratulerer foresten med den store bukken du felte for hunden din ,flott bilde.Kunne gjerne tenkt meg en komentar fra deg hvis jeg sier at jeg skal kjøre 3 forste rå i16 minusgrader ,det er det samme hvis du løper ifire og en halv time mens du synger i seksten minus.
 
11. Desember skreiv geir martinsen (Telemark)
n
 
10. Desember skreiv Geir Martinsen (Telemark)
Takk for en hyggelig prat Thorleif. Bare for og si det så har jeg ei øy på 200m2 der det er satt ut hare.her har vi latt valpen leke og fått utviklet seg i sitt egent tempo.Søkene har hele tiden utviklet seg og vi har full kontroll og jeg kan kobble når jeg vil, uten at det tar avgårde på hva som helst.Han har ennå ikke tatt ut haren selv, de få gangene han har jaget har vært 3-4 ganger i skogen på rå og rev,det gikk fra 10 min - ca 2 timer på et blunk dette var for og se om han jaget når han fikk noe som var nytt.
DET JEG EGENTLIG SPURTE OM VAR VITTRINGS FORHOLD PÅ SNØ/KULDE KONTRA BARMARK I FORHOLD TIL MÅLBRUK/STØYTING I FOT ?????
 
10. Desember skreiv Frank Ove Lia (Telemark)
test
 
10. Desember skreiv Lena Halvorsen (Telemark)
Jeg er enig med Thorleif. Jeg har selv jobbet noen år som dyrepleier, og har dessverre sett mange unge jaktidioter ødelegge helsa pga for hard start. de jakter ikke med vettet, men med lysta! det er her vi som eiere må komme inn å sette ned foten når bikkja er så ung som din. Så klart det er vanskelig, vi vil jo gjerne la de prestere og bli trygge i skauen, men å risikere at man "sprenger" organer som lunger og hjere pga for hardt bruk, og ikke minst jage på de slitasjeplager og skader er no dritt... en drever er ikke fullt utviklet/utvokst før den runder året, og spesielt brusk og knokler er seint utviklet. Ha dette i bakhodet alle sammen. Er ikke så kult å ha en valp på 5 mnd som jager 2-5 timer, men som må avlives før den er 6 år pga plager man vet man selv har skyld i.
 
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Neste
 
Antall besøkende: 6947592 - Online: 39 - Sist oppdatert: 22.07.2023 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Aeston
Hjem