Har kan hver enkelt ring holde kontakten. Vis kun innlegg fra
Skriv i gjesteboka:
Pga. problemer med "søppel" i gjesteboken har vi lagt inn kodesperr. For å legge inn må du nå legge inn koden som står under.
http://
 Dreverring: Kode:  
 
11. Mai skreiv Mette Køhler Bjørkkjær  Besøk min hjemmeside på http://www.harehund.com/
Utstilling Telemark Harehundklubb 28/5.Vi har forlenget påmeldingsfristen på web til 19/5-11. Dommer for drever er Morgan Wackt fra Sverige. Vi har plass til mange drevere, så meld hunden din på. Drever,Finskstøver og Schweizerstøver har treff hos oss ifm denne utstillinga. Se mer info på www.harehund.com og NKK's terminliste.
 
11. Mai skreiv Thorleif Engh (Østfold)
Hei, vedr. Landstreffet 2012. Det arrangeres i Østfold i forbindelse med Mysenprøva på Høytorp fort. Dato ennå ikke fastsatt men det blir i slutten av mai eller tidlig juni. Første planleggingsmøte avholdt i kveld. Datoer og annet kommer så fort prøva blir terminfestet. Dreverens dag 2011 blir 4 juni på Eivindssætre øst for Halden. Nærmere info under "aktiviteter" om litt.
 
10. Mai skreiv Kjetil Moland (Sørlandet)
Det har vel vært slik tidligere vil eg tro at hvis en fikk 3 x cert i Sverige , så hadde en gått hele veien i ett land og var dermed Such .
Men mulig eg tar feil .
Er iallefall slik i forhold til jaktchampionatet uavhengig om hunden er registrert i Norge eller Sverige
 
10. Mai skreiv torben hedegart (Vestfold/Buskerud)
hei. kjetil molands "analyse" av de nye utstillingsreglene er utvilsomt riktig. Når det gjelder forslaget om å gå via sverige (SEUCH) for å bli norsk uch forutsetter dette at den tidligere regel at ens eget nasjonale championat må oppnås først er slettet. Er dette tilfellet? torben
 
9. Mai skreiv Kjetil Moland (Sørlandet)  Besøk min hjemmeside på www.drever.dinstudio.no
Vedr de nye utstillingsreglene

Jeg har gjort meg en del tanker om disse nye reglene som er kommet på utstillingene . Det har i hovedsak handlet om hva disse nye reglene vil ha å si for rasene og klubbene .
Teorien bak disse endringene må jo være at en til slutt skal få en bedre rasestandard ved å gjøre det enda vanskeligere å få Uch tittelen .
En Very Good typing av hunden er det samme som en gammel 1. premie . Og excellent er hakket mellom 1. premie og CK , samt at noen også blir vurdert opp mot CK hvis de er typet excellent . Altså en øvre del av excellent typen .
Ergo har en kommet igjennom nåløyet med å få ck som viser at du har en hund som har kvaliteter eksteriørt , slik at den kan få cert og etter hvert championatet er du allikevel like langt ifra hvis dommeren « liker « den andre hunden best .
Det bør da ikke være et konkurranseaspekt som skal avgjøre om en hund kan bli utstillingschampion. Alt for mange faktorer spiller inn for dommerene i disse valgene . Kan faktisk være så banalt at en dommer eksempelvis liker rød/hvite bedre enn trefargede som skiller disse to i en konkurranse . Holder en hund cert standard så gjør den det , uavhengig hvordan dommeren rangerer disse i en konkurranse .
Det som kommer til å skje er at mange ikke gidder å dra på masse utstillinger , da det er så vanskelig å komme igjennom alle nåløyene som trengs for å få certet en er ute etter . Det vil garantert bli enda dyrere for de som jakter denne tittelen.
Sannsynligvis kommer mange flere kun til å stille på de utstillingene de må på , for å kunne starte på jaktprøve eller evt. få jaktchampionatet.
Hvem er da den store taperen pga disse regelendringene ?
Jo selvsagt er det arrangørklubbene . Antallet påmeldte hunder til utstillingene er jeg sikker på kommer til å falle ! Dessverre !!!
Trangere økonomi som på sikt absolutt ikke vil gagne rasene på noen positiv måte .

Når disse nye reglene kom ble vi forespeilet at de skulle være like regler i Norden . Men selvsagt ble det ikke slik .
Svenskene klarte å opprettholde de gamle reglene selv om de kun deler ut et cert til beste hannhund og tispe . Tidligere kunne de dele ut flere cert .
Hvis en blir typet excellent og vurdert opp mot ck kan en bli slått av en annen hund i konkurransen . Men har en fått 3 x ck og opprettholder kravene til 2. premie på hare på jaktprøve erverver hunden også Such tittelen .
Dette kan kun tyde på at svenskene er bedre enn oss « Fjellaper « i forhandlingsstolen !!!
Men likt NKK`s sine regler er det ikke . Hvorfor kan en jo bare spekulere på !

Nei så mitt tips til alle som er interessert i å jakte Nuch tittelen er som følgende !

Reis over grensen til Sverige ! Har du en hund som holder CK kvalitet er sjansen vanvittig mye større at du erverver disse 3 CK `ene over grensen enn at du får de 3 certene i Norge !
Så når du har fått bekreftet at din hund holder utmerket rasestandard hos Søta bror , kan du begynne jakten etter de ene certet i Norge .
Det er synd at det skal være slik , men er ganske sikker på at det vil bli billigere og i tillegg sikrer like bra rasestandard som vi har idag !

Skal vi fortsette å sitte på gjerdet og godta dette ?

Kjetil Moland
 
8. Mai skreiv simen steigen
Enige med flere her, kritikk er greit, hvis det er berettiget. Men å sitte i styre og stell og kun få kjeft, pga "tullinger" som kun skal male sin egen kake, er ikke moro, Håper flest mulig stiller opp på treffet. Litt for langt for meg i år, men kommer sterkere tilbake siden. Dere får ha et hyggelig treff alle sammen. Hvis det ikke er bestemt til neste år, kan jeg foreslå ØHHK sin utstilling på Grimsbu, arrangeres sammen med den "nye" klubben Østlandet/Hedmarkog Oppland?. Jeg kan med glede være med å hjelpe til.
 
6. Mai skreiv Kathrine Aalo (Telemark)
Hei! Vår nydelige drever Centa er i magasinet "Vi med hund" nr.4, kandidat til å bli Norges herligste hund, :-) Stem på henne ved å sende en SMS med meldingen "herlig7" til 1901 ♥ Alle stemmer mottas med tusen takk! Her ser du bildet som er på trykk i bladet :))) Ser på dette som en stor mulighet til å få profilert vår... hunderase i et magasin som ikke i utgangspunket omtaler jakthunder spesielt.
 
6. Mai skreiv Kjetil Moland (Sørlandet)  Besøk min hjemmeside på www.drever.dinstudio.no
Det er helt riktig vurdert av Dere å slette " anonyme " innlegg !

Slike bare forsurer miljøet !

Jeg var også en av dem som hadde det meget fint ifjor på treffet i Telemark , og tar turen med glede opp igjen dette året .
Skal være enig at det drøyde litt med årsmøte som ble holdt der oppe , men jeg satt ikke å venta på at det skulle bli ferdig . Er jo nok av gamle kjente så var jo bare å mingle rundt .

I forhold til om det var riktig eller galt at Telemark sku få treffet igjen i år vil eg ikke ta standpunkt til , men registrerer at det har vært litt misnøye med det .
Oppfordrer styret i Norsk Dreverring å redegjøre for dette valget på treffet , slik at de som er misfornøyde kan få de svarene de vil og legge saken bak seg .

En ting er sikkert at Dreverringen Telemark har mange ildsjeler , som vil gjøre alt de kan for å gjøre årets treff ( som ifjor ) minneverdig !
 
5. Mai skreiv Lena Arntsen WEB (Telemark)  Besøk min hjemmeside på www.123hjemmeside.no/lenaogpaul
ANONYME INNLEGG OG INNLEGG I FALSKT NAVN VIL UMIDDELBART BLI SLETTET AV WEB-ANSVARLIG!
HELT OK MED KONSTRUKTIV KRITIKK OG EGNE MENINGER, MEN INGEN GRUNN TIL Å SLENGE MED LEPPA DERSOM SAKEN IKKE FØRST ER TATT OPP MED INNVOLVERENDE PARTER!

VI ER ALLE ENIGE OM AT VI VIL HA EN SAKLIG OG GOD TONE I DENNE GJESTEBOKA. DET ER IKKE ET RENT DISKUSJONSFORUM.

MVH BEGGE WEB-MASTERNE
 
5. Mai skreiv Anders Thorrud (Vestfold/Buskerud)
Der er med forundring jeg leser at Eskil kan gi fjorårets landstreff stryk, jeg har snakka med veldig mange som hadde det meget bra (inkludert meg selv). Høres ut som du har vært på en annen plass. Håper det kommer mange positive til Telemark i år også:-)

ANONYME innlegg bør slettes, all kritikken til GJEST som er skrevet er også helt utrolig.
Vet ikke om du har sittet i en valgkomite noen gang, det har jeg. Er ikke sikkert de du kaller klikker ønsker å sitte i styrer, men de feste klager uten å gjøre noe med det.
Jeg sitter i valgkomiteen i en Harehundklubb, og etter ca 80 telefoner (med negativt svar)for å få ta i nye til styre. Velger man de man vet sier ja!!!
Regler for uttak til NM, og andre prøver bestemmes av årsmøtene til Ringene. Som tar med dette til avstemmning i NDR. Så ta slike saker opp i egen ring!!!
Håper WEB master vil slette innleggene til Gjest, så får han/hun skrive inn på nytt, med navn. Eller ytre sine meninger mellom sin Ring.
 
Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 Neste
 
Antall besøkende: 7185394 - Online: 16 - Sist oppdatert: 17.02.2024 - Legg til i favoritter - Tips en venn - Aeston
Hjem